Правителството засега не можа да договори изгодна цена със САЩ

...
Правителството засега не можа да договори изгодна цена със САЩ
Коментари Харесай

Правителството засега не може да договори изгодна цена за F-16

Правителството към този момент не можа да контракти преференциална цена със Съединени американски щати за изтребителите F-16 Block 70, само че договарянията ще продължат, заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов във вторник.

Част от държавната делегация във Вашингтон, която имаше за цел да очертае параметрите на възможната договорка, към този момент се е прибрала, само че в Съединени американски щати остават представителите на Военновъздушните сили.

" Част от предложенията в ценово отношение не са удовлетворителни, по тази причина договарянията не престават. Цената за част от тази услуга на този стадий е неприемлива. Ако не можем да реализираме нужния резултат, имаме право да предложим на Народно събрание да приключи този план или да продължим договарянията с някой различен от участниците ", сподели Каракачанов пред БНР.

Досега представителите на държавното управление разясниха, че чакат до юли да се стигне до договорка, макар че имаше упования диалозите за съответните параметри да не се окажат толкоз лесни. Сега обаче Каракачанов за пръв път " официализира " съществени проблеми към договарянията. Той на няколко пъти пред БНР позволи вид да не се стигне до договорка със Съединени американски щати и " Локхийд Мартин ".

" Предстоят още договаряния. България има благоприятни условия, само че те не са безгранични. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и периодите за заплащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на договаряния. Ако цената не ни удовлетворява, имаме правото да кажем " не ". Няма да приемем всяка цена, която би ни била препоръчана ", сподели Каракачанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР