Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори

Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори ...

Правителството ще преговаря за затварянето на ТЕЦ Контур Глобал Марица изток.


Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори за изкупуване на ток от американската централа "КонтурГлобал Марица изток 3". Решението е взето на заседание на кабинета днес.

© БГНЕС
Дългосрочният договор изтича през 2024 година. По данни на правителството обаче има индикации, че инвестицията в дружеството вече е изплатена. Американската компания съди Националната електрическа компания, която е съсобственик с 27% в централата.

От "По света и у нас" потърсихме за коментар компанията, но оттам все още не дават информация дали ще съдят България за обезщетение заради предсрочното прекратяване на договора, както и дали дружеството ще продължи да работи. По данни на компанията вложените средства в реновирането на бившия държавен "ТЕЦ Марица изток 3" възлизат на 1,5 млрд. лева.
Правителството реши да прекрати договора с една от американските централиПравителството реши да прекрати договора с една от американските централи
Дългосрочният договор изтича през 2024 година. По данни на правителството обаче има индикации, че инвестицията в дружеството вече е изплатена. Америка...

Източник: bnt.bg