Правителството заделя 2,2 млрд. долара в помощ на компаниитеЯпония иска

...
Правителството заделя 2,2 млрд. долара в помощ на компаниитеЯпония иска
Коментари Харесай

Япония изтегля производство от Китай

Правителството заделя 2,2 милиарда $ в помощ на фирмите

Япония желае да понижи зависимостта си от Китай като индустриална база
(снимка: CC0 Public Domain)

Японското държавно управление отпусна 2,2 милиарда $ на локални компании, с цел да реалокират индустриалния си потенциал от Китай. Държавата предприе тази стъпка, поради пандемията от ковид, която докара до спиране на веригите за доставки сред комерсиалните сътрудници.

Около 2 милиарда $ ще бъдат изразходвани за подкрепяне на компании, които трансферират производството от Китай в Япония. Останалите средства ще отидат в помощ на японски предприятия, които трансферират индустриалните си мощности в други страни, заяви Блумбърг.
още по тематиката
Преди пандемията Китай беше най-големият търговски сътрудник на Япония. Кризата с ковид обаче докара до това, че през февруари вносът в страната от Китай понижа съвсем на половина, защото доста фабрики прекратиха работата си.

Редица японски производители изпитаха дефицит на съставни елементи. На този декор се възобнови полемиката дали Япония би трябвало да понижи зависимостта си от Китай като най-голяма индустриална база в света.

Трудно е да се каже по какъв начин подхванатите дейности ще се отразят на по-нататъшните връзки сред двете страни. Китай се стреми да се върне към предходния си метод на живот допустимо най-бързо, възстановявайки работата на предприятията.

„ Правим всичко допустимо да обновим икономическото развиване. Надяваме се, че други страни ще работят като Китай и ще подхващат подобаващи ограничения, с цел да минимизират въздействието [на пандемията] върху международната стопанска система и веригите за доставки ”, съобщи китайският външен министър Джао Лицян на брифинг в Пекин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР