Правителството задели 94 366 962 лв. за изграждането на участъка

...
Правителството задели 94 366 962 лв. за изграждането на участъка
Коментари Харесай

Правителството плаща 81 млн лв. за довършване на 16.3 км от автомагистрала „Хемус“

Правителството задели 94 366 962 лева за построяването на сектора сред Буховци и Белокопитово от Автомагистрала „ Хемус “ и за идното пускане на строителните работи на северния обходен път на Бургас, оповестяват от пресцентъра на кабинета.

С обезпечените 81 421 062 лева ще се извършат разплащания на извършващите се сега строително-монтажни работи на 16.3 км от автомагистрала „ Хемус “ - в сектора сред Буховци и Белокопитово, на територията на областите Шумен и Търговище. Завършването на правата по контракт е 2021 година, само че ако не зародят спомагателни усложнения, е допустимо строителството да завърши и по-рано от плануваното.

На територията на област Търговище ще бъдат построени общо 11.4 км от Автомагистрала "Хемус ". В сектора са планувани седем огромни мостови уреди и един пътен възел при село Буховци. Пътен възел "Буховци " и пет от оборудванията се извършват от профилираната в пътното строителство компания "Пътинженерингстрой-Т " ЕАД - Търговище, а останалите две се построяват от "Автомагистрали-Черно море " АД - Шумен.

В стадий 3 - от п.в. "Поликраище " до п.в. "Белокопитово " - 105.32 км, тук са обединени лотове 7, 8, 9 и 10. На 11 декември предходната година Министерският съвет пое ангажимент за обезпечаване на 1.38 милиарда лв. за построяването на последните 88.9 километра от автомагистрала "Хемус ". С парите ще се заплати правенето на механически планове и осъществяване на строително-монтажните работи в правата в интервала до 2022 година.

Така строителните работи се правят и от двете страни - и откъм София и откъм Варна, с цел да се приключи автомагистралата по.бързо.

Останалите 12 945 900 лева ще бъдат за предплатени и междинни заплащания при идното пускане на строителните работи и строителния контрол на северния обходен път на град Бургас. С построяването на 4.7-километровото трасе директният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „ Тракия “, ще се изнесе отвън центъра на Бургас.

По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се заобикаля влизането в регионалния град.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР