Правителството за пореден път предостави администрирането на тол-системата на частна

...
Правителството за пореден път предостави администрирането на тол-системата на частна
Коментари Харесай

Свиленски: Офшорни фирми, водещи към ГЕРБ, стоят в основата на администрирането на тол-системата*

Правителството за следващ път даде администрирането на тол-системата на частна компания „ ТЕЛЕТОЛ “ АД , без да е ясно при какви критерии и условия е осъществен подборът. Притеснителното е, че в основата стоят офшорни компании , против което българското законодателство ясно е приело и утвърдило като неприемливо за публични поръчки “. Това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. Той акцентира, че през днешния ден основният прокурор е декларирал желанието си за откриване на всички офшорни компании, сметки и парцели на висши политици. „ Би било забавно да се види чия е собствеността в тази офшорна компания. Интересен факт е, че компанията е и админ на събирането на таксите от „ Синя зона “ в София и Бургас. Като имаме поради кой ръководи тези градове, това недвусмислено води към ръководещата партия ГЕРБ, които в навечерието на европейските избори, виждайки че изпускат ръководството, си подсигуряват последващи 10-годишни контракти с над 100 000 млн. лева доходи годишно “, разяснява зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.
Свиленски акцентира, че сега, в който се пробват да вкарат тол-системата и да убедят хората, че би трябвало да се заплащат обективни цени за пътешестване по българските пътища, се дава по непрогледен метод на офшорна компания да събира тези пари и да прибира над 100 000 млн. лева годишно облага.
„ Това няма по какъв начин да не се отрази върху цените на питателните артикули и на услугите. Ние сме предложили таксите да бъдат избрани при ясни и точни критерии, съобразени с цените, препоръчани от Световната банка в минималния им вид “, сподели още той. Свиленски акцентира, че Българска социалистическа партия е за въвеждане тол-системата на автомагистралите и първокласни пътища, за последователно увеличение на цените, а не с тези стойности, които държавното управление предлага. „ За рейсовете предлагаме да остане винетната система, а не да се таксуват на км/пробег “, сподели още Георги Свиленски.
*Платена обява в границите на предизборната акция за вота за Европейски парламент
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР