Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са

...
Правителството взе външен дълг за 5 млрд. лв. Те са
Коментари Харесай

Финансистът Хърсев разкри за голям риск за България

Правителството взе външен дълг за 5 милиарда лева Те са с матуритет 10 и 30-години.

"Не е ясно защо ще се употребява, тъй като има остатък, т.е. тези заплащания, които са бюджетирани към този момент - има източник, от който биха могли да бъдат осъществени. Но по този начин или другояче ние имаме потребност от финансов запас.

Съществува риск да се наложи да се разгласят спомагателни средства от хазната за поддръжка на компаниите, които могат да пострадат от една втора вълна на пандемията. Най-важното - това са средства, които бяха планувани със Закона на държавния бюджет ", сподели финансистът Емил Хърсев за "Денят ON AIR ".

Според него в този момент е точният миг за това.

"Тези излъчвания се приготвят от капиталови медиатори, водещи банки и техните експерти в региона на капиталовото ходатайство. Това са едни от най-хубавите експерти на света. Това не са български мислители.

Българското Министерство на финансите е употребило услугите на съществени финансови институции. Това са водачи на международните финансови пазари ", добави Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

Той счита, че след месец, два е допустимо да има още по-добри условия на финансовия пазар.

"В момента има апетит за финансови принадлежности, които въпреки и минимални, само че позитивна рентабилност. В България имаме табиет за всяка емисия на държавен дълг да изригваме по три пъти, по три пъти да псуваме Министерството на финансите ", сподели още финансистът.

Емил Хърсев акцентира, че сме на прага на една неустановеност, само че е добре да присъстваме в емисионния календар на света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР