Правителството взе решение в сряда за допълнително отпускане на 708

...
Правителството взе решение в сряда за допълнително отпускане на 708
Коментари Харесай

Правителството отпуска още 708 325 лв. за мляко и плод в училище

Правителството взе решение в сряда за в допълнение разпределяне на 708 325 лв. за осъществени разноски, свързани с раздаването на артикули в образователните заведения по схемите " Училищен плод " и " Училищно мляко ", заяви държавната пресслужба.

Средствата са предопределени за потребностите на държавните, общински и частни учебни заведения като ще бъдат ориентирани от бюджета на Държавен фонд " Земеделие " за 2020 година към този на Министерството на образованието и науката и на Министерството на културата за 2020 година

В края на април тази година от фонд “Земеделие” показаха, че без значение от въведеното изключително състояние и възбраната учениците да вървят на учебно заведение, те ще могат да получат полагащите им се плодове, зеленчуци и млечни артикули.

За задачата продуктите се доставяха в учебните заведения и се раздаваха от шефовете на родителите по авансово направени описи. Направена бе ангажимента, че, в случай че шефовете не могат да основат нужната организация, фамилиите ще получат продуктите със съдействието на министерство на земеделието посредством държавните горски предприятия. Пакетите съдържаха плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал.

До момента по двете схеми са изразходвани над 10 млн. лева Над 3200 образователни заведения попадат в обсега и на двете схеми, а учениците, които могат да се възползват от доставките, са към 420 000.
Двете учебни схеми не са създадени за изхранване на децата в образователните заведения. Те имат за цел да възпитат трайни привички в децата да употребяват пресни български плодове и зеленчуци и качествени млечни артикули, родно произвеждане, допълват от фонда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР