Правителството взе решение да бъде открита процедура за възлагане на

...
Правителството взе решение да бъде открита процедура за възлагане на
Коментари Харесай

Малкият плаж в Лозенец търси концесионер

Правителството взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж Малък плаж - Лозенец ", община Царево, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие и предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 4 605,25 лв. без Данък добавена стойност.

По време на съвещанието бе обявено, че е избран концесионер на морски плаж „ Каваци - юг ", община Несебър, област Бургас. След извършена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да подписа контракт за концесия с „ МИТ-СЕКЮРИТИ-85 " ЕООД, в едномесечен период от влизане в действие на Решението на Министерския съвет за установяване на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 57 083 лева без Данък добавена стойност. Началната дата на концесията е датата на влизане в действие на концесионния контракт.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР