Правителството взе доброто решение да отложи закона за горивата за

...
Правителството взе доброто решение да отложи закона за горивата за
Коментари Харесай

НСТПГ: БСП социална партия ли е, или защитник на монопола и олигархията?

Правителството взе положителното решение да отсрочи закона за горивата за 6 месеца, до момента в който бъде реализирано някакъв консенсус по въпроса. За жал обаче на 17-и януари се организира съвещание на Комисията по битка със сивата стопанска система и контрабандата, на което съвещание не беше позволен представител на нашето съдружие, с цел да разяснява обстановката. Това съобщи на конференция пред медиите представителят на Националното съдружие на търговци и превозвачи на горива Симо Симов по отношение на решенията на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Твърдо желая да заявя, че се спекулира с информациите, че стоим в сянка и че сме хора от сивия бранш. Категорично разгласявам, че сме срещу сивата стопанска система, само че този закон няма да я пребори, нито ще влее пари в държавния бюджет. Това е закон на монопола и олигархията'', акцентира още Симов.

,,Искаме да изкажем своите благодарности на ГЕРБ и на Обединените патриоти за единодушието им този противоречив закон да влезе в пленарната зала и да бъде гласувана неговата анулация за 6 месеца. Не мога обаче да кажа същото за народните представители от Българска социалистическа партия. Сега имат опция, когато законът влезе в Народното събрание, да се олицетворят дали са обществена партия, или ще пазят олигарсите и ще постановат монопол. Нямаше никакъв спор по този закон. Надявам се този път да не е по този начин, а да се получат съществени разисквания по тематиката, с цел да може законът да се поправя и да застане на вярната страна'', добави той.

,,Малките бензиностанции предават на всеки 7 секунди информация до сървърите на Национална агенция за приходите, а огромните го вършат един път на 24 часа. Кажете ми, в случай че някъде има операции, по какъв начин може да стане – когато имаш разполагаем 7 секунди, или когато имаш разполагаем 24 часа?'', попита Симов.

От НСТПГ оповестиха, че резервират протестна подготвеност, в случай че народните представители не изпълнят обещаното от министър Караниколов и допълниха, че са подготвени да стигнат до по-крайни ограничения – затваряне на граници, блокиране на пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР