Правителството все още не е взело решение за изгонване на

...
Правителството все още не е взело решение за изгонване на
Коментари Харесай

Вицепремиер: Правителството все още не е взело решение за изгонване на руския посланик

" Правителството към момента не е взело решение за изпъждане на съветския дипломат Елеонора Митрофанова ", заяви пред Българска национална телевизия вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

" До момента 160 000 украинци са минали границите ни, 45 000 са поискали краткотрайна протекция у нас. За тази бежанска вълна се наложи да доста бързо да предоставим опция за протекция и филантропична помощ. Нямахме предварителна подготовка за това. Има оповестени над 120 000 работни места в разнообразни обитаеми места ", сподели тя.

" Начинът на разходване на средствата за бежанците е ясно написан. Тези средства се дават на хотелиерите, приютили украински бежанци. Това бе един сполучлив образец за публично-частно партньорство. В хотелите успяхме да предоставим леговище на майките с деца, бягащи от войната, въпреки това подпомогнахме и туристическия отрасъл, който бе мощно обиден от пандемията. Разходи за 10 милиона лв. за нощувки са регистрирани досега. Средствата са от държавния бюджет, само че Европейски Съюз има механизми за подкрепяне на страните, които приютяват бягащи от войната ", изясни Константинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР