Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти

...
Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията става обект със стратегическо значение


Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност като промени свое Постановление № 181/2009 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Гарантирането на естественото действие на Агенцията постанова преосмисляне на съществуващата система за сигурност и въвеждането на спомагателни ограничения, функции, верификационни и контролни механизми. Изграждането на такива механизми за отбрана ще стане допустимо след включването на Агенцията в листата на обектите от стратегическо значение. Същевременно смяната ще спомогне да бъдат подхванати всички вероятни ограничения за бързо и дейно попречване и ограничение на риска от нов срив, сходен на случилия се през август 2018 година

На Агенцията е предоставено да води и поддържа следните регистри: Имотен регистър; Регистър БУЛСТАТ; Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел; Регистър на имуществените връзки сред съпрузите. Всеки от тях съдържа значима информация по отношение на правния статут и правата на извънредно необятен кръг от правни субекти, а вписванията в тях имат несъмнено от закона правопораждащо, защитно или оповестително деяние. В този смисъл воденето и поддържането на регистрите от Агенцията по вписванията има главно значение за застраховане на правната сигурност в страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР