Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е

...
Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е
Коментари Харесай

"Бели хакери обърнаха файловете" и още коментари за хакнатите данни на НАП

" Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно " - гласи посланието на анонимни хакери, които източиха от Национална агенция за приходите масив от 57 папки, с над 1 млн. реда, съдържащи ЕГН, имена, адреси и приходи. Новината провокира вълна от жлъч в мрежата. Ето някои от попаденията:

Иван Червенков:

Общото сред хакнатите милиони данни от Национален Апарат за Пране - Национална агенция за приходите, и КОРПУПЦИЯТА е самото УСЕЩАНЕ.

" Демократична България ":

Огромният теч на персонални данни в Национална агенция за приходите коства най-малко колкото една министерска оставка.

Момчил Петров:

Така, в случай че новината се удостовери, това значи че страната в лицето на своята приходна организация Национална агенция за приходите е нарушила тотално GDPR. Тъй като наррушението е тежко и обхватно, следва да бъде наложена оптималната санкция от 4% върху приходите на виновника. Приходната част на държавния бюджет е към 25 милиарда, затова санкцията е към 1 милиарда лева Очаквам в най-скоро време страната да върне на своите физически данъкоплатци 1 милиарда, разпределени съразмерно сред жителите. Иначе цялото GDPR би било една огромна нелепост, в случай че не се приложи при най-мащабното допустимо нарушаване. Хубаво е парите да ни се върнат, преди да свърши лятото, че да си ги харчим за по-приятни неща.


© Иван Червенков, "Фейсбук "

Борислав Георгиев:

Чакаме гуруто на мисълта, магьосника на словореда, експерта по бели хакери, да се изкаже и да помогне на шефчето да опра`т нещата.

Розалина Темелкова:

На вниманието на българските жители и компании: Считано от през днешния ден, електронните услуги на Национална агенция за приходите са налични на nap.ru.

Котаракът на Шрьодингер:

После се чудим що сме дали 1 милиард за електронното държавно управление, а такова няма, не се и обрисува да има. Ужасяваща корупция и некадърнпст измежду калинките... Гербери, сър!

SaveBG:

Ех, аман тези бели хакери. Само джуркат и обръщат файловете на бавноразвиващата се тайфа. Сакън, бре!

hamiltonf:

Само е-правителство ни би трябвало!? Петима хакери умерено ще ръководят страната...

gdj32490089:

Това е фалшив, това е пунта мара! Това не може да се случи на Република България - ние си имаме еврокомисар по дигитализацията!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР