Правителството вече реши кои ще са държавните представители в Надзорния

...
Правителството вече реши кои ще са държавните представители в Надзорния
Коментари Харесай

Правителството посочи кой ще е в Надзорния съвет на НЗОК

Правителството към този момент реши кои ще са държавните представители в Надзорния съвет на НЗОК. Мандатът на сегашния съвет изтече преди 4 дни.
В състава на Надзорния съвет за идващия 5-годишен мандат са избрани следните представители на страната: Жени Начева, Бойко Пенков, Росица Велкова и Галя Димитрова, в качеството ѝ на изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.
Жени Начева е лекар по стопанска система. Заемала е виновни длъжности в региона на бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява. Понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето, а директно преди назначението й за подобен през 2017 година е шеф на дирекция в Министерството на финансите. Определена е за ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.
Бойко Пенков е заместник-министър на опазването на здравето за трети път, назначен през 2017 година Той е ученик на Медицинска академия - София и е магистър по медицина, с добити специалности по " Вътрешни заболявания " и по " Белодробни заболявания ". Има над тридесет и седем години трудов стаж и професионален опит в региона на опазването на здравето, като е заемал виновни длъжности в лечебни заведения, НЗОК, Министерство на здравеопазването.
Росица Велкова понастоящем е заместник-министър на финансите. До назначението ѝ на този пост е дълготраен управителен чиновник в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната организация за застрахователен контрол.
Галя Димитрова е назначена за изпълнителен шеф на Националната организация за приходите през 2017 година Преди това е заместник-изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите с сектор в региона на контрола и проверките. Преди това оглавява териториална дирекция " Големи данъкоплатци и осигурители " на Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР