Правителството вчера взе решение да подпомогне финансово родителите на деца

...
Правителството вчера взе решение да подпомогне финансово родителите на деца
Коментари Харесай

КНСБ: Правителството прие идеите ни за подкрепа на родителите в кризата

Правителството през вчерашния ден взе решение да подкрепи финансово родителите на деца до 14-годишна възраст при затваряне на учебни заведения и детски градини поради оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура.

В тази антикризисна мярка КНСБ съзира реализация на свои оферти, направени още при започване на изключителното състояние през месец март. Макар и леко променени, концепциите на конфедерацията за поддръжка на фамилиите в изискванията на рецесия, са взети поради от държавното управление и КНСБ показва задоволството си от това. Със страдание обаче означаваме, че смяната в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне не бе обект на авансово разискване в Националния съвет за тристранно съдействие, както е редно.

Дават 610 лева на деца на работещи родители

Нашето очакване е, че ограниченията в поддръжка на фамилиите и родителите, които могат да останат без приходи заради неплатен отпуск, безработица и други условия в изискванията на карантина или отдалечено образование на децата, занапред ще имат огромно значение през есента и зимата.

От особена значимост е, че най-сетне беше обърнато внимание на потребностите на самонаетите лица. Подоходният аршин, който ще бъде прибавен за новите помощи, дава благоприятни условия на необятен кръг родители да получат плануванаъа поддръжка.

КНСБ преглежда решението на държавното управление за подкрепяне на фамилиите като част от втория пакет антикризисни ограничения и чака обществените сътрудници да бъдат интензивно включени в разискването на ограниченията в социално-икономическата сфера, планувани за финансиране по React-EU за актуалната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР