Правителството в Румъния падна след вот на недоверие. Депутатите свалиха

...
Правителството в Румъния падна след вот на недоверие. Депутатите свалиха
Коментари Харесай

След вот на недоверие: Румънското правителство падна

Правителството в Румъния падна след избор на съмнение. Депутатите смъкнаха държавното управление на социалдемократите, водено от Виорика Дънчила с 238 гласа, при нужни 233. Вотът на съмнение беше пожелан от опозицията поради подкопаване върховенството на закона и престижа на държавните институции с партийни назначения на неспособни и корумпирани фрагменти.

През август държавното управление загуби парламентарното си болшинство , откакто по-малкият сътрудник в ръководещата коалиция - Алиансът на либералите и демократите напусна обединението поради политически разлики.

Правителството на Румъния се разпуска  седмици преди президентските избори и на фона на разногласия към номинацията на Букурещ за еврокомисар. -->
 
 БГНЕС

Очаква се при започване на идната седмица президентът на страната Клаус Йоханис да свика парламентарно показаните партии на диалози за съставяне на коалиция. Президентът би трябвало да уточни кандидат-премиер, който до 10 дни да показа в Народното събрание предложение за министри и държавна стратегия. Той ще има 60 дни, с цел да образува държавно управление. Ако не успее, може да има втора номинация. Ако и вторият кандидат-премиер се провали в съставянето на държавно управление, Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен и да се проведат предварителни избори.
 
 БГНЕС
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР