Правителството в Пекин разпореди на всички правителствени органи и публични

...
Правителството в Пекин разпореди на всички правителствени органи и публични
Коментари Харесай

Китайската администрация премахва чужди софтуер и компютри

Правителството в Пекин разпореди на всички държавни органи и обществени институции да отстранен от офисите си компютърното съоръжение и програмен продукт, създадени от други страни, написа „ Файненшъл таймс “. Вестникът споделя, че сходен ход би могъл да бъде гибелен за производителите на офисен хардуер и програмен продукт като „ Хюлет-Пакард “, „ Дел “ и „ Майкрософт “. Крайният период за осъществяване на тези ограничения е три години и е част от главните старания за подсилване на локалните софтуерни компании.

Местните анализатори правят оценка, че новата инструкция би трябвало да отстрани сред 20 и 30 милиона броя съоръжение - от компютри до принтери. Те също по този начин акцентират, че заповедта е пристигнала от централата на компартията на Китай по-рано тази година, само че в този момент е изпратено искане за ускорение на използването на ограниченията.

Понастоящем се чака американските софтуерни компании да генерират 150 милиарда $ доходи в Китай, само че по-голямата част от облагите идва от купувачите от частния бранш.

Съединени американски щати и Китай водят комерсиална война от месеци, която до момента коства на международната стопанска система десетки милиарди долари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР