Правителството в Мозамбик очаква да получи приходи в размер на

...
Правителството в Мозамбик очаква да получи приходи в размер на
Коментари Харесай

Шестата най-бедна страна в света ще спечели $95 милиарда благодарение на залежите си на газ

Правителството в Мозамбик чака да получи доходи в размер на 95 милиарда $ през идващите 25 години от рандеман на природен газ от находищата на нейната територия. Тази сума е над седем пъти по-голяма от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, написа Bloomberg.

Проект на американската Exxon получи позволение от държавното управление в Мозамбик през тази седмица. Той ще донесе 46 милиарда $ доходи за държавната хазна.

Тази сума се прибавя към предстоящите 49 милиарда $ доходи от различен план за рандеман на синьо гориво в страната, по който взаимно работят Eni и Andarko.

Значителните находища на суровината могат да трансформират изцяло стопанската система на шестата най-бедна страна в света, която към момента се възвръща от гражданската война, завършила през 1992 година.

Брутният вътрешен продукт на страната за 2017 година се пресмята на 13 милиарда $, демонстрират данни на Международния валутен фонд.

Междувременно стопанската система на страната изпитва съществени усложнения, откакто през 2017 година страната изпадна в дефолт поради неспособност за покрие 2 милиарда $ задължения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР