Правителството, в което основен участник е БСП, се грижи за

...
Правителството, в което основен участник е БСП, се грижи за
Коментари Харесай

БСП иска преговори с „Газпром“

„ Правителството, в което главен участник е Българска социалистическа партия, се грижи за хората и нещата такива, каквито сме ги обещавали през годините, стартират да се случват ”. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия преди днешния съдружен съвет, който ще разисква антикризисните ограничения.

По думите му Българска социалистическа партия ще продължи да упорства минималната работна заплата да се усили от 1 юли на 760 лв. от 710 лева

„ Ще продължим да настояваме за необлагаемия най-малко, в границите на една работна заплата. Разбирам, че това не намира необятна поддръжка в обединението, само че ще го отстояваме. Подкрепяме бизнеса и още тази седмица ще разпишем нужните законодателни начинания, с цел да могат да бъдат приложени тези ограничения, които включват и облагане на свръхпечалбите на производителите на електрическа енергия ”, съобщи Свиленски.

„ Мярката за която ще настояваме, само че към този момент не намира поддръжка, е намаление на Данък добавена стойност за дребната потребителска кошница и цялостно отпадане на ставката за хляба и хлебни произведения ”, добави Свиленски.

Борислав Гуцанов акцентира, че Българска социалистическа партия ще упорства за таван на цената на газа на равнищата, които са сега. „ Всичко, което отива нагоре, да бъде поето от страната ”, сподели Гуцанов.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия желае да се водят договаряния с всички вероятни снабдители на газ, в това число с „ Газпром “.

„ Не виждам по какъв начин господин Трифонов реши, че „Продължаваме промяната“ може да прави каквото си изиска, могат да го вършат, откакто излязат от Народното събрание и се съберат в техния партиен офис, тъй като в Народно събрание нямат болшинство ”, съобщи Свиленски.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР