Правителството в Испания одобри почти пълното спиране на икономиката, с

...
Правителството в Испания одобри почти пълното спиране на икономиката, с
Коментари Харесай

Испанската икономика навлиза в "хибернация"

Правителството в Испания утвърди съвсем цялостното прекъсване на стопанската система, с фрапантни ограничавания в производството, с цел да ограничи разпространяването на ковид и да избегне срутва на здравната система.

Това удостовери министър председателят Педро Санчес, оповестиха го и министри от кабинета му, след днешното изключително съвещание. " Хибернация " е дума, която употребява държавният представител и министър на финансите Мария Хесус Монтеро.

Обяснението е в потребността да бъде понижено оптимално напредването от понеделник до петък, с цел да се сведе то до стойностите, присъщи на нормален почивен ден. Мярката е в действие от на следващия ден, 30 март, до 9 април.

" Съществени " и " несъществени " браншове

С това решение кабинетът удостоверява, само че и укрепва, оповестените през вчерашния ден нови рестрикции - всички, работещи в сфери, които не са жизненоважни, би трябвало да останат вкъщи за две седмици. Последната версия на указа, призната през днешния ден, значи, че ще работят единствено " значителните " браншове и тези, в които може да се работи отдалечено. С дейностите си кабинетът желае да " способства за това индустриалната ни система да влезе в един тип хибернация тези дни. "

За " основни " държавното управление счита хранителната промишленост, опазването на здравето, силовите структури, медиите и превозът. Включват се и магазините за хигиенични родукти, част от сметосъбирането, бензиностанциите, онлайн търговията и още едвам няколко

Списъкът с действия, парализирани от новите ограничения (в страна, където хиляди търговски обекти затвориха), включва редица браншове. Всички заводи, които не са приспособили работата си към потребностите на произвеждане на санитарни артикули затварят. Строителството също стопира. Отменя се изключението за фризьорските салони. Все още не е несъмнено дали банките ще останат отворени.

" Трябва ни още изпитание "

Както и другаде в Европа, организациите на работодателите желаят Испания към този момент да мисли за възобновяване на икономическата активност след над две седмици изключително състояние, нанесли удари на бизнеса и подсигурили криза на страната, мощно наранена и от световната рецесия в края на по-миналото десетилетие.

" Няма да приемем никакъв тип напън. Защитаваме публичния интерес и няма по-добър метод да го създадем, " сподели Монтеро, представена от " Ел мундо ". " Жертвата на всички разрешава да се спасят животи, " сподели още тя, съобщи " Ел паис ".

След това ще се търси метод за " възкръсване ". Часове след деня с най-вече смъртни случаи - 838 души за 24 часа, само че с намаляващ брой на нови инфектирани по отношение на предходното денонощие - Монтеро настоя, че Испания " е по-близо до това да пречупим кривата, само че ни би трябвало още изпитание. "

Заради хилядите нови случаи (дори новите инфектирани да понижават по отношение на предходните дни и по отношение на общия брой доказани случаи в релативно изражение), които ще натоварят здравната система, Мадрид избира да заплати икономическата цена.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1229)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР