Правителството в Гърция ще отпусне допълнително 400 млн. евро за

...
Правителството в Гърция ще отпусне допълнително 400 млн. евро за
Коментари Харесай

Гръцкото правителството отпуска нови 400 млн. евро за компенсация на високите цени на тока |

Правителството в Гърция ще отпусне в допълнение 400 млн. евро за януари, които ще покрият забележителна част от нарастването на сметките за ток за семействата, фермерите и бизнеса, разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис.

" Това е самоуверен, само че в това време реален проект за поддръжка, който оказва помощ на сегашното, само че не заплашва бъдещето. Акцентът явно е върху изгодата за семействата. Но ние също по този начин оказваме помощ на предприятията да останат на пътя за напредък, като резервираме работни места. И основно да не се усилват индустриалните разноски и да се трансферират върху цените на продуктите ", съобщи Мицотакис, представен от БНР.

Освен това той заяви, че ще бъде въведена нова стратегия за икономисване на сила, която субсидира подмяната на остарели електрически уреди, подлежащи на рециклирана. Целта е „ всички гръцки домове да работят с съвременно и по-икономично електрическо съоръжение “, изясни министър председателят.

Министърът на енергетиката и околната среда Костас Скрекас уточни, че 42 евро е помощта за месечния доклад за електрическа енергия и с 40 евро за ползващите природен газ.

Правителството поддържа финансово дребните и междинни предприятия, които са обременени от нарастването на цените, акцентира министър Скрекас.

Опозицията приветства енергийните дотации за хората, само че акцентира, че високата безработица и компликациите пред гърците не се вземат решение с помощи, а с действителна обществена политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР