Правителството в Дамаск има нужда от време, за да прецени

...
Правителството в Дамаск има нужда от време, за да прецени
Коментари Харесай

Сирия: Няма да мълчим, ако терористите не изпълнят условията на руско-турското споразумение

Правителството в Дамаск има потребност от време, с цел да реши по какъв начин се извършва руско-турското съглашение за провинция Идлиб, съобщи сирийският външен министър Уалид ал Муалем, представен от Франс прес.

" Трябва ни време. Нашите съветски другари би трябвало да създадат оценка дали съглашението се ползва или не ", сподели Муалем на обща конференция в сирийската столица дружно с иракския си сътрудник Ибрахим ал Джаафари.

" Трябва да изчакаме реакцията на Русия, която управлява и следи обстановката, и чиято военна полиция се чака да патрулира в буферната зона ", съобщи сирийският външен министър, представен от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да чакаме, само че в същото време нашите въоръжени сили за в подготвеност в покрайнините на Идлиб ", предизвести той.

Няма да мълчим, в случай че терористите откажат да изпълнят изискванията на руско-турското съглашение, означи Муалем, представен от ТАСС

Сирийският външен министър повтори, че провинция Идлиб и прилежащите й зони, сходно на всички региони в Сирия, в това число следените от кюрдите, би трябвало да се върнат " под сирийски суверенитет ". Той не изключи възможното прибягване до военна мощ.

Правителството в Дамаск желае провинция Идлиб да се върне под негов надзор, само че избира помиряването пред военните дейности. До края на деня радикалните групировки в анклава би трябвало да изоставен демилитаризираната зона, напомня АП.

" Фронтът " Нусра " (сега " Хаят тахрир аш Шам " ) попада в 27 терористични листата в Организация на обединените нации и би трябвало да напусне последното си барикада ", посочи Муалем.

" След освобождението на Идлиб идва ред на източния бряг на река Ефрат ", сподели той и предизвести кюрдите да не разпореждат напразни надеждни във връзка с Съединени американски щати.

Руско-турското съглашение, подписано на 17 септември в Сочи, планува основаването на демилитаризирана зона, която да разделя териториите под контрола на режима на президента Башар Асад от тези, които към момента са държани от бунтовниците и джихадистите. Съгласно договорката до 15 октомври джихадистите трябваше да се изтеглят от буферната зона, само че досега на място такива придвижвания не се виждат, отбелязва Франс прес.

На конференцията със сирийския си сътрудник иракският външен министър съобщи, че Сирия не трябва да бъде поставяна в изолираност от арабските си съседи, и похвали Дамаск, че е останал мощен и обединен пред многочислените сполетели го беди. Сирия би трябвало да откри пътя си назад към арабската общественост, сподели Джаафари.

Арабската лига, в която членуват 22 страни, замрази участието на Сирия след експлоадирането през 2011 година на гражданската война, която бе последвана от наказания и разкъсване на дипломатическите връзки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР