Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018

...
Правителството увеличи с близо 180 млн. лева утвърдените за 2018
Коментари Харесай

Кабинетът разреши на регионалното министерство да плати за тол-системата

Правителството усили с близо 180 млн. лв. одобрените за 2018 година оптимални размери на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестиха от държавната осведомителна работа. Това се прави, с цел да може министерството да заплати сумите по подписания при започване на годината контракт за планиране, създаване и въвеждане на тол-системата.

Тя планува транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 т да заплащат на база изминато разстояние, до момента в който леките и лекотоварните коли да дължат такса според от интервала за прилагане. С въвеждането на тази система ще се вкара по-справедлив модел за събиране на пътни такси и се чака да се покачат сензитивно приходите.

Плановете са тол-системата да проработи от август идната година, а електронни винетки ще сменят стикерите още при започване на 2019 -та. Цените на винетките ще останат без смяна, а какъв брой ще заплащат рейсовете и камионите, още не е несъмнено.

Консултант за въвеждане на тол-системата е Международната банка за възобновяване и развиване. На първо време платени ще бъдат 16 хиляди километра пътища, като рейсовете и товарните коли ще заплащат друго, според от положението на пътя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР