Правителството увеличи драстично таксите за регистрационните табели на автомобилите с

...
Правителството увеличи драстично таксите за регистрационните табели на автомобилите с
Коментари Харесай

Десеторно поскъпва автомобилният номер по желание

Правителството усили фрапантно таксите за регистрационните табели на колите с номер по избор. Това стана с промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи по Закона за държавните такси, заяви държавната осведомителна работа след съвещанието на Министерския съвет в сряда.

Причина за увеличението на таксата на табелите на регистрационен номер по желание е засиленото търсене на такива номера и техният стеснен брой, което би довело до неспособност за осъществяване на тази услуга, стимулира се кабинетът.

Затова таксата за прилагане на табели с регистрационен номер с четири идентични числа се усилва от 1000 лева на 1500 лева

За регистрационни номера с композиция от числа " аа-вв ", " ав-ва " и " ав-ав ", където " а " и " в " са разнообразни числа от 0 до 9, както и за регистрационен номер с композиция от четири числа по избор ще се заплаща по 300 лева, вместо досегашните 30 лева и 50 лева, е посочено в известието. Например номера " 55 22 ", " 48 84 " или " 13 13 " към този момент ще костват 300 лева

От държавното управление прецизират, че предлаганата услуга е специфична и за нея не се ползва условието за разходоориентиран размер на таксата.

Други промени в цената са свързани с определянето на единни такси за първична регистрация на пътни транспортни средства (ППС), за смяна в регистрацията на ППС със промяна на табели при регистрационен номер и за възобновяване на регистрацията на ППС с прекъсната регистрация.

Утвърдена е и единна такса за смяна на регистрацията на ППС без промяна на табели с регистрационен номер. Размерът им не е посочен в държавното известие.

Според в този момент настоящия ред се заплащат обособени такси за заявление за регистрация, за идентификация и инспекция на техническата редовност, за издаване на удостоверение за регистрация, монтаж на табели и така нататък

Въвеждането на единна такса за другите типове услуги по регистрация на пътно транспортно средства ще облекчи жителите. Това ще подтиква и заплащането на услугите посредством ПОС терминални устройства, с които са оборудвани всички пунктове за регистрация в звената " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, е посочено в известието.

В Тарифа №4 се основава и експлицитна наредба, с която се регламентират такси за координиране на планове за сигнално-охранителни и известителни системи.

Друга част от измененията в Тарифа №4 е обвързвана с промените в Закона за чужденците в България, признати в края на предходната година.

Те са за определянето на такси за приемане на право на дълготрайно престояване със период до 4 години от притежателите на " синя карта на Европейски Съюз " и членовете на фамилиите им, за престояване на член на фамилията на жител на Европейски Съюз, за дълготрайно или непрекъснато престояване на член на фамилията на български жител, който не е жител на Европейски Съюз. Новите цени не са посочени в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР