Правителството утвърди тригодишна план-програма на Централната комисия за борба срещу

...
Правителството утвърди тригодишна план-програма на Централната комисия за борба срещу
Коментари Харесай

Правителството с 3-годишен план за противодействие на детската престъпност


Правителството утвърди тригодишна план-програма на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за предварителна защита и противопоставяне на противообществените прояви на малолетните и малолетните и закононарушенията на малолетните за интервала 2019 - 2021 година. Одобрена е също бюджетна прогноза за средствата, нужни за реализация на програмата.

Документът е създадена от експертния състав на Централната комисия, като са взети поради резултатите от проучвания, които тя е провеждала, както и информацията от отчетите на 297-те локални комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните в страната. Включва седем раздела, оперативни цели и действия, които се разписват по години според от трендовете в региона на предварителна защита и противопоставяне на противообществените прояви на малолетните и малолетните и закононарушенията на малолетните.

Тригодишната план-програма се изготвя в отговор на нуждата от дейно използване на законодателството в региона на предотвратяването и противодействието на детското девиантно държание, протекция и подкрепяне на ресоциализацията на причинителите, повишение на квалификацията на експертите, работещи с деца с девиантно държание, повишение на родителския потенциал и подкрепяне на родителите на деца причинители на противообществени прояви и закононарушения, както и от сливане и съгласуване на напъните на институциите в предварителната защита и противодействието на девиациите в държанието на подрастващите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР