Правителството успява да управлява кризата, доколкото е възможно. Това заяви

...
Правителството успява да управлява кризата, доколкото е възможно. Това заяви
Коментари Харесай

Томислав Дончев заговори за нов пълен локдаун у нас и обяви кога затягат мерките

Правителството съумява да ръководи рецесията, доколкото е допустимо. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия.

"Аз не мисля, че един човек минава в друго агрегатно положение, когато стане министър. Министърът на опазването на здравето не е лекуващ доктор или началник на болница. Той е българският здравен министър в българското държавно управление. На кого да се доверя, с изключение на на него ", пита той.

Георги Любенов попита вицепремиера по кое време може да има нов локдаун и у нас, откакто към този момент има страни в Европа, които прибягват до този вид ограничения:

"Изключително деликатно следим какво вършат и другите. Сега страните членки подхващат изборни и локализирани ограничения, с цел да се премине с най-малко стопански вреди или нагледно казано - да се движим по ръба на бръснача. Ако има нужда, ще се подхващат по-строги ограничения. С увеличението на броя на инфектираните и увеличение на смъртността, се доближава локдауна. "

"Числата не ни дават успокоение. Разликата по отношение на пролетта е голяма. Тогава медицинските сестри разполагаха само с протоколите от Китай. Натрупаха опит и значително страната активизира здравната система ", добави Дончев.

"Броят на инфектираните пораства, само че се тества доста по-фокусирано. Не желаеме това, което се случи в Испания и Италия да се повтаря тук и ще се постараем това в никакъв случай да не се случи ", съобщи още той.

"Президентът не е изразил позиция по какъв начин да се работи - по-твърдо или по-меко. Как може да неглижираме коронакризата, като кабинетът е фокусирал силите си против него ", уточни Дончев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР