Правителството упълномощи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да

...
Правителството упълномощи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да
Коментари Харесай

Започваме преговори с Белград жп линиите за Коридор №10


Правителството упълномощи министъра на превоза, осведомителните технологии и известията да подпише Меморандум за съгласие сред Република България и Република Сърбия за възстановяване на успеваемостта на железопътния превоз. Със съглашението, чийто текст беше утвърден на днешното съвещание на кабинета, се задълбочава съдействието при построяването на железопътната инфраструктура по транспортен кулоар №10. С него се декларира общото желание да бъде проучена опцията за взаимен метод към европейските фондове или други интернационалните институции за финансиране на плановете по кулоар 10. Споразумението регламентира и въвеждането на по-ефективен граничен надзор, който ще улесни прекосяването на товарните влакове.

Подписването на меморандума беше контрактувано на среща сред министър Ивайло Московски и вицепремиерът и министър на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович в края на януари тази година. България и Сърбия ще си сътрудничат и в развиването на пристанищната инфраструктура по река Дунав.

Меморандумът, който ще бъде подписан, ще спомогне за съхранението и преноса на полутечен природен газ сред двете страни. С подписването на документа се цели да бъде открито институционално съдействие, с цел да се дефинира рентабилността на осъществяването на бъдещи инфраструктурни планове за създаване на пристанищни уреди, нужни за претоварване на полутечен природен газ по река Дунав, в подтекста на оповестеното създаване на газопреносна връзка сред България и Сърбия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР