Правителството цели да протака въпроса със закупуването на нови бойни

...
Правителството цели да протака въпроса със закупуването на нови бойни
Коментари Харесай

Радев скочи срещу кабинета: Нарочно протакали купуването на изтребители

Правителството цели да протака въпроса със закупуването на нови бойни самолети, съобщи президентът Румен Радев. Казусът с новите самолети се заплете още повече, откакто предходната седмица министър председателят Бойко Борисов предложи да се договаря с всички компании за нови машини, които по негово мнение би трябвало да са нови и да са най-малко два, само че никога единствено един.

" Поведението на държавното управление цели да протака закупуването на нови самолети и на процедура връща процеса на стадия от 2011 година Лично като човек, взел участие в тези въпроси, от самото начало съм се опитвал да придобием нови самолети - мощни, модерни, най-добре Ф-18 - нов, Ф-16 - нов, все нови, само че постоянно сме аварирали в тези си опити с цената. Много ще се веселя, в случай че държавното управление успее да реализира така наречен политическа цена. Отсега да ви кажа отговора - няма да стане ", разяснява президентът.

Като причина Радев уточни, че самолетите надвишават доста финансовата рамка, избрана от Народното събрание. Той разкритикува и " чакането " на военния министър Красимир Каракачанов - " първо, анкетната комисия в Народното събрание да проверява, а едвам по-късно да се стартират договарянията ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР