Правителството трябва да вземе изключително тежко решение – дали ще

...
Правителството трябва да вземе изключително тежко решение – дали ще
Коментари Харесай

Радев за купуването на F-16: Правителството трябва да вземе тежко решение

„ Правителството би трябвало да вземе извънредно тежко решение – дали ще имаме ескадрила, която дружно с инфраструктурата ще коства на България 5.5 милиарда, дали можем да си го позволим в този момент, в случай че е на разсрочено заплащане, какъв брой тъкмо е това време “, това съобщи президентът Румен Радев след срещата с албанския си сътрудник Илир Мета на въпрос за пазаруването на 8 бойни самолета F-16 от Съединени американски щати.

„ Ако някой продължава да приказва, че България ще може да носи наряди с F-16 незабавно след 2025 година, той ви лъже. Няма страна, която може да носи бойно дежурство единствено с 8 самолета “, добави Радев.

Според него в случай че държавното управление вземе решение бързо и в границите на 2-3 месеца отговори и подписа контракт, идващите 8 самолета за пълноценна ескадрила ще дойдат 2027-2028 година

„ Това към този момент значи да можем да носим бойно дежурство към 2030 година И това е в случай че сключим контракт в този момент. Ако държавното управление реши да се бави, празнотата от вероятно прекъсване на употребата на МиГ-29 до този миг ще стане още по-голяма “, уточни Радев и добави, че чака държавното управление да прегледа всички вероятни варианти, да вземе рационално решение, „ тъй че България да остане виновна страна към личния си въздушен суверенитет и към интегрираната система за Противовъздушна отбрана на НАТО “.

„ Да не позволяваме неуспех в нашите качества, изключително в такива сериозни времена “, приключи Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР