„Правителството трябва да приеме в сряда Националната програма на председателството

...
„Правителството трябва да приеме в сряда Националната програма на председателството
Коментари Харесай

Зам.-министър: Няма риск от провал на председателството ни на ЕС

„ Правителството би трябвало да одобри в сряда Националната стратегия на председателството на Съвета на Европейския съюз. На днешното (10 юли) си съвещание Съветът по европейските въпроси към Министерски съвет е приел първия вид на стратегия ". Това сподели в предаването „ Нещо повече " по „ Хоризонт " заместник-министърът за Българското председателство Моника Панайотова.

„ Програмата, откакто бъде утвърдена от страна на Министерски съвет, бихме желали да стартираме процеса на отворено към жителите председателство, което ще даде опция на всички заинтригувани страни - на неправителствения бранш, на университетските среди и на бизнеса да вземат интензивно присъединяване във връзка с общата визия и цели, които би желала България да показа в европейския дневен ред, при започване на идната година.

Текстът ще бъде изпратен на народните представители, неправителствени организации, университетския бранш, бизнеса и др, от които се чакат още оферти. Обсъжданията би трябвало да приключат до края на септември, а финалният вид на програмата да бъде завършен през октомври ", добави зам-министърът и успокои, че няма заплаха от неуспех за председателството ни.

„ Искаме цялото общество да усети основния миг, който следва за страната ни, защото след присъединението към НАТО и Европейски Съюз, в действителност това е идващ основен стадий от нашето консолидиране в Европейски Съюз и проявлението ни като пълноправни, пълноценни членове от европейското семейство.

Въпреки изказванията в някои медии, няма риск от неуспех на председателство ни на Съвета на Европейския съюз ", разгласи Панайотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР