Правителството трябва да подаде оставка, защото хората са на улицата

...
Правителството трябва да подаде оставка, защото хората са на улицата
Коментари Харесай

Христо Проданов: Днес Пеевски и Борисов се опитаха да свикат пленум на БСП, но не събраха кворум

" Правителството би трябвало да подаде оставка, тъй като хората са на улицата и то загуби легитимност. В момента България не е в режим на народна власт, а в режим на клептокрация - това е форма на ръководство, при което управническите решения се взимат само и единствено в интерес на ръководещите и в ущърб на народа. Дейците на този режим се назовават клептократи и за тях е особено, че спят въоръжени и с пачки и килчета злато в нощните шкафчета ". Това сподели замeстник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов пред НТВ. По неговите думи хората би трябвало по либерален път да изберат ново ръководство, което да има легитимност.
По мотив на днешния опит за привикване на пленум от част от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия Проданов сподели: " Днес Пеевски и Борисов се пробваха да свикат съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, само че не съумяха да съберат кворум. Това са хората, които ръководят страната и тези хора имат интерес от нестабилна съпротива ".
Христо Проданов съобщи, че не има вяра, че има несъгласия сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, защото те заедно  ръководят през последните три години и половина. По неговите думи когато ГЕРБ са имали потребност от поддръжка в лицето на Движение за права и свободи, те постоянно са я получавали.
Проданов разяснява митингите в Росенец по този начин: " Излезлите да стачкуват хора стачкуват за това, което им се поставя по Конституция - българският бряг е изключителна държавна благосъстоятелност и всеки би трябвало да има достъп до него. Тук въпросът е кой е разрешил да се строят тези сараи и кой е разрешил да се затваря българският бряг ". Социалистът е безапелационен, че затварянето на общински път и отнемането на достъпа до българския бряг е закононарушение и е показателно за самозабравата на избрани хора, които си мислят, че за тях не важат нито закони, нито Конституция.
" Според мен единственият излаз от тази обстановка е оставка, тъй като това желаят хората. Ако няма оставка, митингите няма да спрат. Вижда се, че това ръководство е нездравословно за България. Преди да стартираме диалога за политика - за леви и десни решения на проблемите на хората, първо би трябвало мафията да бъде отстранена от ръководството ", приключи Христо Проданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР