Правителството трябва да окаже натиск на бизнеса да намали цените,

...
Правителството трябва да окаже натиск на бизнеса да намали цените,
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев с прокоба за „перфектната ценова буря”

Правителството би трябвало да окаже напън на бизнеса да понижи цените, това съобщи в предаването „ 120 минути ” проф. Боян Дуранкев, икономист, експерт по стратегическо обмисляне и учител в УНСС. През лятото той предвижда, че у нас ще се зароди ценова стихия, написа Блиц.

„ Приема се, че допустимата инфлация в Европейски Съюз е до 2%, сега е 3,7%, до момента в който в еврозоната е под 1%. Това значи, че скоростта на повишаване на крайните артикули е доста по-голяма, в сравнение с в другите европейски страни и това не може да не провокира безпорядък на пазара. Правителството би трябвало да окаже напън на бизнеса да укроти цените ”, сподели проф. Дуранкев.

По думите на специалиста, не е правилно, че хората стачкуват против високите цени на горивата.

„ България наподобява, че е в систематична рецесия – демографска, обществена и икономическа. Търсят се шивачки, масажистки, водачи, а доста по-малко експерти и инженери. Хаосът е доста по-голям ”, сподели Дуранкев.

„ Има систематична рецесия – на всичките системи по едно и също време, с периферни решения нищо няма да стане. Трябва да се промени 90% от това, което е. На места би трябвало фина пренастройка, само че тук-там са нужни радикални промени. Това, за което стачкуват хората са неизпълнените обещания през 90-те години. Три десителетия обещания. Ние сме периферен и противен капитализъм ”, добави проф. Дуранкев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР