Правителството трябва да има една кандидатура за еврокомисар. Това не

...
Правителството трябва да има една кандидатура за еврокомисар. Това не
Коментари Харесай

Правителството трябва да има една кандидатура за еврокомисар

Правителството би трябвало да има една кандидатура за еврокомисар. Това не е пазар за булки. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.

„ Самият факт, че ръководещите предложиха няколко души, с цел да може Урсула фон дер Лайен да си избере, е самичък по себе позорен. Това не е пазар за малолетни булки в Старозагорско. Кандидатът би трябвало да дава отговор на критериите. Самото искане на комисията – номинираният да е жена, беше обидно. Това е много сексистко ”, разяснява евродепутатът в ефира на Нова. Според него Даниел Лорер има по-добри качества за позицията.

„ Това държавно управление единствено по себе си е доста знаково, тъй като събира двете политически сили, които изгубиха на България години. Това не е ротация, а коалиция. Говорим за съдружно ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ благодарение на Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Това се вижда от кворумите и гласуванията ”, счита Джамбазки.

На въпрос пробва ли се Скопие да заобиколи София по пътя към Брюксел, Джамбазки разяснява следното:

„ Вчера беше годишнина от приемането на френското предложение. То единствено по себе си беше оттегляне от българското политика. След приемането му македонистите се развихриха. Те видяха, че българските управляващи, с цел да не бъдат включени в листата „ Магнитски ” и да бъдат позволени до ръководството, ще създадат всичко допустимо и даже няма да пазят българите в РСМ ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР