Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски

...
Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски
Коментари Харесай

Дават на концесия четири морски плажа

Правителството започва процедури за даване на концесия на четири морски плажа - „ Балчик-централен “ в община Балчик, „ Бургас- централен “ в община Бургас, „ Созопол-Хармани “ в община Созопол и „ Поморие-изток “ в община Поморие.

Това взеха решение министрите през днешния ден.

Целта е плажовете да бъдат обезопасени и да се дават услуги от публичен интерес за периода на концесията. Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове. За морски плаж „ Балчик- централен “ възлиза на 56 639 лева, за „ Бургас-централен “ - 297 560 лева, за „ Созопол-Хармани “ - 198 872 лева и за „ Поморие-изток “ - 107 946 лева

Четирите плажа следва да бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от публичен интерес.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразни с Решение № 604 от 22 юли 2016 година на Министерския съвет за одобряване на минимални критерии за сложна оценка на офертите при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж в отговор на публичните настройки и упования за уравновесен държавнически метод при установяване на предстоящото от страната минимално годишно концесионно заплащане, икономическа съотносимост с общодостъпни цени на услуги на предлагани плажни такъми – чадъри и шезлонги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР