Правителството си върши работата, оставката на Валери Симеонов не е

...
Правителството си върши работата, оставката на Валери Симеонов не е
Коментари Харесай

Каракачанов се обяви против оставката на Валери Симеонов

Правителството си прави работата, оставката на Валери Симеонов не е решение. Това сподели вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на „ Обединени патриоти ". Той добави, че една оставка сега значи да се съборим държавното управление.

„ Изразих моето мнение пред господин Симеонов. Той дълго и нашироко изясни какво е желал да каже и че не е имал поради да наскърбява майките. Какво значи оставката на един вицепремиер – рухване на държавното управление. Вчера бях доста впечатлен от обстоятелството, че госпожа Корнелия Нинова ме прикани аз да бъда индивидът, който да смъкна държавното управление, искайки оставката на Валери Симеонов ", разяснява Каракачанов, представен от bTV.

Според него, в случай че Симеонов подаде оставка Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ще се върнат на власт и ще би трябвало да се разчита на Веселин Марешки.

„ За мен това не е опция. Г-н Симеонов малко по-внимателно би трябвало да сортира думите, с които се показва. Аз персонално не бих употребявал сходни думи. За мен това не е решение. Много по-важно е, че държавното управление си прави работата. Ние приказваме за майките на деца с увреждания, само че бюджетът от 270 млн. лева за хората с увреждания се усилва с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я прави “, добави Каракачанов.

Лидерът на „ Атака” Волен Сидеров не участва на Коалиционен съвет на „ Обединени патриоти ".

Реакцията на Валери Симеонов

Валери Симеонов не е урод. Вижда се, че част от тези деца имат недъзи. Хората, които прочетат деликатно, ще им стане ясно какво съм споделил. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов след срещата на „ Обединени патриоти”.

„ Кресливи майки на сякаш заболели деца” беше извадено от подтекста и не съм го споделил. Между тях има 13 думи. Наистина ли някой от вас го мисли, че може да съм го споделил. Не виждам причина да се оправдавам, че не съм вярно свестен ”, обърна се Симеонов към публицистите.

Припомняме, че Симеонов провокира възмущението на обществото с обидни квалификации към майките на деца с увреждания. Това докара и до искане на оставката му.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР