Правителството ще затегне режима на транспортиране по въздух на оръжие

...
Правителството ще затегне режима на транспортиране по въздух на оръжие
Коментари Харесай

Въвеждаме строг режим за пренос на оръжия през нашето небе


Правителството ще затегне режима на превозване по въздух на оръжие и муниции. Това се схваща от план за изменение на Наредба за безвреден транспорт на рискови товари по въздуха, импортирана от транспортния министър Ивайло Московски, съобщи БГНЕС. Опасни товари, съгласно документа, са предмети и субстанции, които при транспорт по въздуха могат да застрашат здравето, сигурността и собствеността. Именно под тази формулировка попадат и изделията и технологиите с двойна приложимост.

Изменението на наредбата се случва на фона на поредност от изявления в разнообразни европейски медии, в това число и български, в които се правеха разкрития за експорт и пренос по въздух на създадени на Балканите, в това число и у нас, оръжия и муниции, които под формата на " дипломатическа поща” са били превозени до страни от Близкия Изток, а оттова са попадали в ръцете на терористите от " Ислямска страна " и на бунтовници, подкрепяни от Международната коалиция отпред със Съединени американски щати, воюващи против сирийската войска.

Докладът с претекстовете на транспортния министър до държавното управление е извънредно нищожен, като в него са изброени само поредицата от промени, които ще бъдат въведени след приемането на Наредбата, което се чака да стане след месец. Формалният мотив за изменението е актуализиране на условията на Техническите указания на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО) по безвреден транспорт на рискови товари по въздуха - документ 9284-AN/905 и Правилника на Международната организация за въздушен превоз (ИАТА) за транспорт на рискови товари по въздуха.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР