Правителството ще заседава днес, за да приеме схемата за подпомагане

...
Правителството ще заседава днес, за да приеме схемата за подпомагане
Коментари Харесай

Кабинетът приеме постановлението, с което държавата ще поеме 60% от заплатите на спрените от работа

Правителството ще заседава през днешния ден, с цел да одобри схемата за подкрепяне на бизнеса, обиден в най-голяма степен от разпространяването на ковид у нас. След продължителни договаряния с бизнеса и синдикатите се реализира кардинално единодушие всички стопански браншове да имат достъп до схемата, при която страната ще заплаща 60 на 100 от заплата на служащия, в случай че той не бъде скъсен.

1 милиард лв. обезпечава страната, с цел да покрива 60% от заплатите на служащите в границите на 3 месеца, в случай че те не бъдат съкратени. 40%, само че и осигуровките ще би трябвало да покрива работодателят.

„ Първите са тези, чийто бизнес директно и директно страда от заповедта на здравния министър за въвеждане на карантинни мероприятия, т.е. заведения за хранене, други заведения, всевъзможен вид услуги, които не могат да работят заради приложените ограничения. Те получават поддръжка автоматизирано “, изясни вицепремиерът Томислав Дончев.

От схемата ще могат да се възползват и компаниите със спад в продажбите от 20% през март по отношение на същия месец на предходната година:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР