Правителството ще заседава чрез видеоконферентна връзка днес. Очаква се премиерът

...
Правителството ще заседава чрез видеоконферентна връзка днес. Очаква се премиерът
Коментари Харесай

Каракачанов с мерки в подкрепа на земеделието

Правителството ще заседава посредством видеоконферентна връзка през днешния ден. Очаква се министър председателят Бойко Борисов и министрите да одобрят доклада на Държавен фонд „ Земеделие “ за предходната година. Кабинетът ще утвърди таксите за кандидатстване и образование в държавните висши учебни заведения за 2020-2021 година. Също по този начин се чака вицепремиерът Красимир Каракачанов да предложи три нови ограничения в поддръжка на българския поземлен бранш.

Каракачанов предлага да се обнови държавния запас и военновременните ресурси с български консервирани храни и млечни артикули. За задачата би трябвало да бъдат отпуснати 30 милиона лв.. С тях ще се подкрепи директно българското земеделие, отглеждане на животни и хранително-вкусова индустрия.

Вицепремиерът предлага фонд „ Земеделие “ да даде спомагателна дотация от 150 милиона лв. за производството на всички типове зеленчуци у нас тази година.

Третата мярка планува обезпечаване на консумативи за земеделските стопани. За задачата Каракачанов упорства да се даде безлихвена кредитна линия на производителите за закупуване и импорт на консумативи - фуражи, семена, торове, препарати за растителна отбрана, аварийни елементи за селскостопанска техника - нужни за производството на плодове и зеленчуци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР