Правителството ще върне над 2 млн. лв. на общини и

...
Правителството ще върне над 2 млн. лв. на общини и
Коментари Харесай

Кабинетът ще върне 2 млн. лв. на общини и фирми за наложени санкции

Правителството ще върне над 2 млн. лева на общини и компании, поради наложени наказания по европейски планове. Това излиза наяве от признато в сряда решение на Министерския съвет.

Общините и фирмите са оспорили пред съда наложените финансови наказания от ръководещите органи на оперативните стратегии " Околна среда ", " Транспорт " и " Конкурентоспособност " за миналия програмен интервал 2007 – 2013 година

Съдът е отменил наложените финансови корекции за позволените съгласно ръководещите органи на програмата нарушавания и в този момент се постанова сумите да бъдат възобновени.

Заради позволени нарушавания, главно при провеждането на публични поръчки, Европейската комисия спря краткотрайно заплащанията по оперативна стратегия " Околна среда " през предишния програмен интервал до премахване на нередностите. Това коства загуба за страната ни от към 30 млн. евро.

Заради анулираните от съда наказания в този момент държавното управление утвърди спомагателни разноски за общо от 2.085 млн. лева за потребностите на трите министерства, които дават отговор за въпросните оперативни стратегии.

Най-много средства се насочват към Министерството на околната среда и водите – 1.626 млн. лева

Министерството на стопанската система ще получи в допълнение 237 хиляди лева за възобновяване на наложени финансови наказания на компании, а Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията – 222 хиляди лева

Средствата се дават за сметка на преструктуриране на разноски или прехвърляния по централния бюджет за 2018 година, е посочено в държавното известие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР