Правителството ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия при

...
Правителството ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия при
Коментари Харесай

Правителството щяло да се съобрази със Съвета на Европа за главния прокурор


Правителството ще се съобрази с рекомендациите на Венецианската комисия при въвеждането на правила за следствие на основния прокурор и ръководителите на двете висши съдилища. Това даде обещание министър председателят Бойко Борисов в четвъртък в персоналния си профил във Facebook след срещата си с представителите на експертната комисия по конституционно право на Съвета на Европа.

Премиерът изясни, че с специалистите е приказвал за последния отчет на Европейската комисия за страната и изводът в него, че България е изпълнила всички рекомендации за отпадане на мониторинга.

Борисов изяснява, че планът за въвеждане на правила за следствие на " тримата огромни " в правосъдната власт е направен " в осъществяване на рекомендациите на Механизма за съдействие и оценка на Европейски Съюз ". Той споделя, че позицията на Венецианската комисия по този въпрос е " извънредно значима за България и нашето държавно управление ще се съобрази " с нея.



Въпреки рекомендацията на Европейска комисия, че наблюдението върху България би трябвало да отпадне, отчетът на комисията " Юнкер " ясно демонстрира, че страната не е изпълнила всички европейски рекомендации. Неизпълнен остана точно задължението на българското държавно управление да вкара процедури за усилване отчетността на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР