Правителството ще създаде единно държавно хранилище, в което ще има

...
Правителството ще създаде единно държавно хранилище, в което ще има
Коментари Харесай

Държавата ще прави единно хранилище на електронни данни


Правителството ще сътвори единно държавно вместилище, в което ще има копие на информацията от всеки действителен държавен указател. Това заяви при започване на днешното съвещание вицепремиерът Томислав Дончев. Мярката се подхваща след рецесията с Търговския указател, който в продължение на няколко дни беше недосегаем, а от рано тази заран работят справките за настоящо положение.

До няколко дни жителите ще имат достъп до всички функционалности на регистъра, увери Томислав Дончев. От понеделник Държавната организация "Електронно ръководство " прави одит на софтуерното и хардуерно обезпечаване на всички осведомителни системи у нас, стана ясно от думите му.

"До 10 дни ще предложим на Министерски съвет основаване на единно държавно вместилище, където всеки държавен указател още един път ще би трябвало да си прави копие от информацията. Естествено, няма да кажа къде ще бъде, само че и механически, и нормативно ще уредим това, с цел да може да препятстваме бъдещи сходни рецесии. Това демонстрира какъв брой нежна и уязвима е цялата система, когато мигрираме към решения от вида електронно ръководство, по какъв начин една техническа рецесия може да се трансформира в икономическа, комерсиална и каква ли не друга. Суровата истина е, че оттук насетне, в случай че желаеме да няма сходни рецесии, ще би трябвало да отделяме повече пари в това число и за киберсигурност ", сподели Дончев.

Премиерът се обърна към Дончев, когато се прави хранилището, да бъде очакван и контрол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР