Правителството ще работи в тясно сътрудничество с администрацията на националния

...
Правителството ще работи в тясно сътрудничество с администрацията на националния
Коментари Харесай

Денков и Ковачева уговориха тясно сътрудничество

Правителството ще работи в тясно съдействие с администрацията на националния омбудсман. За това се договориха на първата си среща министър председателят акад. Николай Денков и омбудсманът проф. Диана Ковачева .

Проф. Ковачева означи обезпокоително огромния растеж на жалбите от жители , постъпили в нейната администрация през предходната година, когато те са надхвърлили 15 000 . Най-често срещаните измежду тях са свързани с недоволства от битовите услуги – ток, вода, топлофикация, само че също по този начин от активността на частните правосъдни реализатори и на колекторските компании. Решаването на част тези проблеми минава през законодателни промени , подсети омбудсманът.

Тя срещна министър-председателя със своето мнение по Законопроекта за неплатежоспособност на физическите лица , импортиран в Народното събрание от служебното държавно управление. Според нея той би трябвало да включва също дребните длъжници и да се преглежда паралелно с бъдещия Закон за събиране на вземания по потребителски контракти – така наречен закон за колекторските компании .

Ковачева има също бележки по готвения от служебното държавно управление план за Закон за водоснабдяването и канализацията , който не обвързва цената на водата с нейното качество и вкарва спомагателна такса .

Омбудсманът срещна премиера с новите задания , които й бяха предоставени с признатия наскоро Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания. Проф. Ковачева ще одитира Комисията за отбрана на персоналните данни , към която се подават сигнали. За задачата е належащо да бъде повишен потенциалът на неговата администрация .

Министър-председателят акад. Денков приветства интензивността на националния омбудсман и изрази вяра за ефикасна взаимна работа в бъдеще.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР