Правителството ще продължи да подпомага сектора на ресторантьорите, който пострада

...
Правителството ще продължи да подпомага сектора на ресторантьорите, който пострада
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Правителството запази близо 70% от ресторантьорския бранш от фалит

Правителството ще продължи да подкрепя бранша на ресторантьорите, който пострада по време на COVID-кризата. От КТ " Подкрепа " се появиха обвинявания, че мярката с пониженото Данък добавена стойност не е подействала по метода, по който е било дадено това да стане пред премиера и държавното управление.

Председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов изясни в " Денят стартира ", че секторът за следващ път е атакуван без съображение. Той напомни, че по тяхно гледище е бил повишен минималният застрахователен приход на 800 лв.. Това са 190 лв. повече от минималната работна заплата за страната като това е станало незабавно с повдигането на Данък добавена стойност.

Ефектът от намаляването на Данък добавена стойност е изумителен, изясни Алибегов. Бързата реакция на държавното управление и в частност на премиера е съумяла да резервира близо 70% от сектора от банкрут.

Сега има предпочитание да бъде понижен данъкът за доставка по домовете. Започнали са диалозите по тематиката.

Алибегов изясни, че браншовите организации желаят изсветляване на бранша. През последните два месеца се работи тясно с Националната организация по приходите, с Инспекция по труда, с Министерство на труда и обществената политика.

" Имаме предпочитание. Срещаме поддръжка от институциите и мисля, че нещата ще се получат. Все отново във всеки един стопански бранш има сив бранш просто ние в този момент се заехме да борим нашия. "

Алибегов изясни, че от бранша биха желали тази антикризисна мярка да остане, само че за задачата бизнесът би трябвало да потвърди, че заслужава тази мярка. За момента не се водят диалози за удължаването й, тъй като е прекомерно рано.

Цените не са понижени. Алибегов сподели, че още в самото начало са обяснили, че намаляването на Данък добавена стойност е икономическа помощ за самия бизнес. Целта е била да се резервира бизнесът, с цел да няма освобождение на чиновници. Следващата мярка е била за чиновниците. Първо са вдигнати заплатите, по-късно е получена помощ от страната, а пониженото Данък добавена стойност оказва помощ на притежателите да оцелеят.

" Ние резервираме нашите чиновници макар 45% спад на оборота на заведения. Ние продължаваме да поддържаме, в по-голямата си част, личният състав от 2019 година "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР