Правителството ще прекрати т.нар. безплатното саниране на частни жилищни сгради,

...
Правителството ще прекрати т.нар. безплатното саниране на частни жилищни сгради,
Коментари Харесай

Край на безплатното саниране на частни жилища


Правителството ще приключи така наречен безплатното саниране на частни жилищни здания, тъй като " не е заслужено ". Националната стратегия за енергийна успеваемост ще продължи по нов метод през 2019 година, излиза наяве от диалог сред премиера Бойко Борисов, вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев и кмета на Пазарджик Тодор Попов, оповестен на фейсбук страницата на премиера, който откри цех за авточасти в града.

Дискусията посред им, на която се разискват тематики от общонационално значение, става в автомобил, ръководен от министър-председателя, до момента в който пресаташето му снима. Явно това е сюжет, който се харесва на Борисов, защото по същия метод – с диалози в колата или от колата с хора, около които минава, минаха и други негови обиколки из страната, да вземем за пример предходната седмица на автомагистрала " Хемус ".

Националната стратегия за саниране започва през 2015 година, в навечерието на тогавашните локални избори. Първоначално тя потегли с 1 милиард лв. от държавния бюджет, а по-късно бе даден още 1 милиард, отново пари на данъкоплатците.

Тези 2 милиарда лева се оказаха задоволителни за обновяването на 2022 блока в цялата страна. От тях все още 1669 жилищни здания са напълно санирани, а за 17 не са почнали каквито и да е действия, демонстрират данните на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) към 13 април. Останалите блокове, получили финансиране, са на друг стадий от санирането.

Преди четири години опозицията упрекна ръководещите, че предизборно се употребяват пари от държавния бюджет, с цел да бъдат извоювани локалните избори. Тиражираха се и спекулации, че домовете на хората ще бъдат отнети, откакто бъдат актуализирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР