Правителството ще предложи на президента Цоло Вутов да бъде награден

...
Правителството ще предложи на президента Цоло Вутов да бъде награден
Коментари Харесай

Правителството предложи Цоло Вутов за орден "Стара планина"

Правителството ще предложи на президента Цоло Вутов да бъде награден с медал " Стара планина " първа степен. Това се схваща от дневния ред на утрешното съвещание на кабинета. Според закона за ордените и медалите " Стара планина " се връчва на " български жители - държавни глави и ръководители на държавни управления, министри, политици, публични дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат извънредно огромни заслуги към Република България ".

Вутов е един от най-богатите българи и е шеф и съсобственик на " Геотехмин " ООД – група, която включва над 26 дружества[ от разнообразни браншове - миннодобивна промишленост, строителство, инфраструктура... По неписана традиция този медал се дава за кръгла годишнина, а Вутов стана на 70 година през април.

Правителството ще предложи на президента с ордени " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен да бъдат наградени Ангел Гълъбов и Чавдар Руменин, а Христо Мирянов с орден " За заслуга ".

Преди година държавното управление предложи на президента да удостои с най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ", съсобственика на яхтеното пристанище " Марина Диневи " и на курортни комплекси в Св. Влас и Пампорово - Йордан Динев по предложение на вицепремиера Красимир Каракачанов. Два часа по-късно военното министерство заяви, че Каракачанов на идващия ден ще открие монумент на хан Тервел в Свети Влас, повдигнат от фондацията на Динев.

Сред най-известните предприемачи, удостоени с най-високото държавно отличие през последните години, са оръжейният търговец Петър Манджуков, юристът и някогашен притежател на футболния клуб " Левски " Тодор Батков, притежателят на " Главболгарстрой " Симеон Пешов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР