Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които

...
Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които
Коментари Харесай

Борисов обеща на Варна пътища към летището и пристанището

Правителството ще подкрепи Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които все още не разрешават на града да се развива. Това даде обещание министър-председателят Бойко Борисов по време на работна среща в общината, проведена от кмета Иван Портних, съобщи Фокус.

" Варна заслужава вероятност. Градът има и други действия, с изключение на туризма ", уточни Борисов. Той напомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, с цел да се облекчи трафикът във Варна.

Борисов посочи, че държавното управление предлага две ограничения в това отношение – разширение с две спомагателни ленти и с две местни платна на централния директен бул., който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна права, която да облекчи придвижването от и към пристанището.

" Финансирането ще бъде от бюджета и от Европейска инвестиционна банка, а дали осъществяването ще се провежда от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна ", уточни министър председателят.

Приоритетни за държавното управление са също и ремонтът на Математическата гимназия и построяването на трета пречиствателна станция за отпадъчни води в морския град.

Борисов акцентира, че съществуват още доста планове, които се нуждаят от финансиране, " а в това време се пилеят пари за очистване на вреди от недалновидни решения на предходни държавни управления ". И даде образци със зоните по "Натура 2000 ", заплащанията за АЕЦ "Белене " и американските централи, както и приватизационната договорка за "Полимери " – Девня, която дефинира като обир.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР