Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които

...
Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които
Коментари Харесай

Властта обеща на Варна нови пътища към летището и пристанището

Правителството ще подкрепи Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които все още не разрешават на града да се развива.

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, проведена от кмета Иван Портних.

Варна заслужава вероятност. Градът има и други действия, с изключение на туризма, уточни Борисов. Той напомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, с цел да се облекчи трафикът във Варна, и заяви, че държавното управление предлага две ограничения в това отношение – разширение с две спомагателни ленти и с две местни платна на централния директен бул., който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна права, която да облекчи придвижването от и към пристанището.

Финансирането ще бъде от бюджета и от Европейска инвестиционна банка, а дали осъществяването ще се провежда от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, уточни Борисов. 
Той сподели, че предпочитани за държавното управление са също ремонтът на Математическата гимназия и построяването на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.
Борисов акцентира, че съществуват още доста планове, които се нуждаят от финансиране, а в това време се пилеят пари за очистване на вреди от недалновидни решения на предходни държавни управления. Той даде образци със зоните по „ Натура 2000 “, заплащанията за АЕЦ „ Белене “ и американските централи, както и приватизационната договорка за „ Полимери “ – Девня, която дефинира като обир. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР