Правителството ще падне преди евроизборите. Това заяви в предаването „Тази

...
Правителството ще падне преди евроизборите. Това заяви в предаването „Тази
Коментари Харесай

Мария Пиргова: Правителството ще падне преди евроизборите

Правителството ще падне преди евроизборите. Това съобщи в предаването „ Тази сутрин” политологът Мария Пиргова. Тя добави, че ръководещите ще създадат всичко допустимо да не подаде оставка.

„ Трябва да си спомним какъв брой дълго устоя Орешарски с митинги. В първите дни на митингите виждаме едно неглижиране от страна на държавното управление. Затова жителите стоят по кръстовищата – това е нелегално, само че страната не прави нищо, тя се демонстрира извънредно слаба. Предполагам, че тези месеци ще се употребят за политически сделки сред партиите и ще вървим на два типа избори на евроизборите”, разяснява Пиргова.

Политологът Даниел Смилов уточни, че огромният въпрос е дали държавното управление ще изкара до евроизборите, а повода е раздорът в съдружния сътрудник – „ Обединени патриоти”.
Патриотите се срещат след оставката на Валери Симеонов Спряганите имена за мястото на Симеонов като вицепремиер за Борис Ячев и Данчо Хаджиев от НФСБ, както и Явор Нотев от „ Атака ”
„ Единият формат е сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, като прикрит сътрудник, който ще подкрепя държавното управление. Друг формат е ГЕРБ и патриотите, само че те в този момент са пръснати на разнообразни страни и явно не е допустимо. Третият формат е малцинствен – ГЕРБ с поддръжка от Марешки и Движение за права и свободи. Това не е решено и се основава възприятие за уязвимост. От началото на този политически сезон, ние всяка седмица обсъждаме дали кабинетът ще оцелее”, съобщи Смилов.

Пиргова съобщи, че симптом за раздора в обединението са неработещите институции.

„ Вече има митинги и тези митинги ще нарастват. Всичко в страната е счупено, беззаконието се толерира и страната не работи. Има всеобщи настройки за неодобрение на едни умни и не толкоз небогати хора. От 2013 година митингите са влиятелни и те няма да се приберат, на тях им е прелестно улицата и те ще слагат своите условия”, сподели Пиргова.
Трима арестувани в София след митинга (ОБЗОР) Протести имаше на доста места в страната
По думите ѝ Волен Сидеров ще напусне обединението, тъй като той се пробва да оглави патриотите при възможни последващи избори.

„ Той не приказва като член от ръководството, а като опозиционер. Критикува непрекъснато и желае оставки. Той не играе градивна роля. Вътрешна македонска революционна организация пострадаха доста около абсурда с паспортите, тъй че има съображение за искане на политическа отговорност от Каракачанов, само че това е задача на опозицията, а не на съдружния партньор”, добави Смилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР