Правителството ще отпусне традиционните 40 лева коледни добавки за най-бедните

...
Правителството ще отпусне традиционните 40 лева коледни добавки за най-бедните
Коментари Харесай

Правителството пак ще раздаде по 40 лева за Коледа на най-бедните пенсионери

Правителството ще отпусне обичайните 40 лв. коледни добавки за най-бедните пенсионери. Новината разгласи министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание.

Добавките ще получат пенсионерите, на които пенсиите или сборът от пенсии, дружно с добавките за декември, е в размер до 363 лева в това число, колкото е линията за беднотия за 2020 година, посочи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. По думите му, по този метод ще бъдат подкрепени над 1.2 млн. пенсионери.

За задачата се отпускат над 51 млн. лв. в допълнение по бюджета на Национален осигурителен институт. Добавките ще бъдат получени с декемврийските пенсии.

" Това го вършим за осми път. Това значи, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето ръководство ", заключи Борисов. Той напомни, че следващата година ще има нарастване на пенсиите от 6.7%. Освен това в новия бюджет е взето решение минималната пенсия да стане 250 лева “Това значи, че програмата на ГЕРБ и " Обединени патриоти " се извършва изцяло “, съобщи министър председателят.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР