Правителството ще отпусне средства на Стара Загора, за да купи

...
Правителството ще отпусне средства на Стара Загора, за да купи
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме средства за изкупуване на 83 декара улици в Стара Загора

Правителството ще отпусне средства на Стара Загора, с цел да купи 83 декара улици, които са частна благосъстоятелност. Това разгласи при визитата си в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов. Проблемът е от години и визира 80 компании, ситуирани на територията на някогашния азотно-торов цех.

Стара Загора

С приватизирането на завода, улиците стават частни и това затруднява извънредно доста вложителите на територията на предприятието,тъй като частният притежател желае да му се заплаща за правото за създаване на връзки.

Община Стара Загора е влезнала в договаряния със притежателя да купи улиците.
Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора: Между другото, тук има още 1500 декара, които са свободни и към които е имало огромен интерес през годините, само че заради това, че улиците са частни, никой не е пристигнал да влага и да прави произвеждане.Бойко Борисов, министър ръководител: От тук нататък, с кмета говорихме, ще ми пратят документи ще ги изкупим, въпреки че едва ли от приватизация са влезнали в страната пари и щом 80 компании, служащи работят тук, плюс вие вижте в Пловдив към този момент няма терени, в Шумен, всички терени са изкупени за фабрики до един. А тук държите в центъра на България 1500 декара, вложители колкото искаш и поради това, че е частно, не могат да дойдат.Така че, ще създадем сметката, в сряда ще отпуснем пари.
Премиерът акцентира, че висококвалифицирания труд на българските служащи и основаните условия притеглят вложителите.
Бойко Борисов, министър ръководител: Хората доста деликатно гледат, пресмятат, освен стабилността - и изискванията за бизнес, и помощта на страната, на общините и по тази причина идват толкоз доста.
Бойко Борисов направи забавен залог с публицистите.
Бойко Борисов, министър ръководител: Мога да се обзаложа с вас, че шаситата на БМВ ще се вършат в Шумен. С премиера на Бавария ще го изговорим още един път това. Неслучайно всички фабрики към този момент идват към България, тъй като ние вършим високотехнологични съставни елементи.
Борисов добави, че се работи и интензивно по построяването на тунел под Шипка. В момента текат действия по създаване на мостовете по трасето.
 Правителството ще финансира изкупуването на частни улици в Стара Загора Правителството ще финансира изкупуването на частни улици в Стара Загора
Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне към 500 000. лева за откупуване на частните улици на територията на някогашния Азотно-торов цех в Ста...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР