Правителството ще отпусне по 40 лева коледни добавки за най-бедните

...
Правителството ще отпусне по 40 лева коледни добавки за най-бедните
Коментари Харесай

Отпускат 40 лева коледни добавки за най-бедните пенсионери

Правителството ще отпусне по 40 лв. коледни добавки за най-бедните пенсионери. Това разгласи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание,, съобщи Българска телеграфна агенция. Добавките ще получат пенсионерите, на които пенсиите или сборът от пенсии, дружно с добавките за декември, е в размер до 363 лева в това число. Това е размерът за линията за беднотия за 2020 година, посочи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. По думите му, по този метод ще бъдат подкрепени над 1,2 млн. пенсионери.

За задачата се отпускат над 51 млн. лв. в допълнение по бюджета на Държавното публично обезпечаване, които са нужни за еднократно погашение на спомагателните суми към пенсиите за декември. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година

" Това го вършим за осми път. Това значи, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето ръководство ", разяснява министър председателят Бойко Борисов. Той добави, че също така ще има нарастване на пенсиите от 6,7 %. Освен това в новия бюджет е взето решение минималната пенсия да стане 250 лева Това значи, че програмата на ГЕРБ и " Обединени патриоти " се извършва изцяло, акцентира министър председателят Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР